Ads

Κατηγορίες

Κατασκευαστές

Δεκάδες συσκευές άλεσης και ψησίματος καφέ είχαν επινοηθεί μέχρι τις αρχές του 20 αιώνα.
Η πρώτη μηχανή καφέ εμφανίστηκε στην Γαλλία το 1685
Απόλυτο από μια κανατά με μια θερμαινόμενη πλακά που ζεσταινόταν από μια λάμπα πετρελαίου.
Έπειτα εμφανίστηκε η πρώτη μηχανή φίλτρου από τον Belloy Baptiste περί τα 1800.
Ακολούθησε ο Αμερικανός Βentzamin Thomson οπού η καφετιέρα του, επίσης φίλτρου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη τερατώδης σε όγκο επαγγελματική μηχανή καφέ δημιουργήθηκε από τον Eduart Loysel de Santais και λειτουργούσε με βάση την αρχή της υδροστατικής πίεσης. Λέγεται ότι είχε παραγωγή μέχρι και 2000 φλιτζάνια καφέ ανά ώρα.
Οι Ιταλοί αφού τελειοποίησαν την μηχανή του Loysel, κατασκεύασαν την πρώτη μηχανή espresso το 1948 από τον Αchille Gaggia από το Μιλάνο.
Επιβλητικές, θηριώδης, αστραφτερές μηχανές που τρόμαζαν τον πελάτη από το σφύριγμα και τον ατμό που παρήγαγαν κατά την δημιουργία του καφέ εσπρέσο.
Επίσης βράζοντας το γάλα στην μηχανή αυτή μεταμόρφωναν τον εσπρέσο σε καπουτσίνο.

Δειτε ΕΔΩ πως να κάνετε το τέλειο espresso!


Ο Γαλλικός καφές
Εξου και το όνομα. Τελειοποιήθηκε από τούς Γάλλους και αναγνωρίστηκε από τους ειδικούς σαν ένας από τους καλυτέρους, αφού πέρασε από διαφορές μηχανές απόσταξης μέχρι να καταλήξει στην σημερινή μηχανή φίλτρου (διηθητήρα).
Οι Αυστριακοί προτιμούσαν της Γαλλική μέθοδο παραγωγής καφέ αλλά με την προσθήκη κρέμας από γάλα στο σερβίρισμα. Ο τύπος αυτός του καφέ ταίριαξε στην γεύση των Σκανδιναβικών χωρών.


Καφέ Εσάνς
Εκχύλισμα καφέ σε υγρή μορφή έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του αιώνα και πωλείται μέχρι σήμερα.


Ντεκαφεϊνέ η καφέ Ηag
Καφές που έχει υποστεί αφαίρεση της καφεΐνης. Πηρέ το όνομα του από τον Γερμανό έμπορο Rosselius. Προσπαθώντας οι ειδικοί της εποχής να στεγνώσουν - καθαρίσουν ένα φορτίο καφέ που είχε πέσει στη θάλασσα με την μέθοδο της κατεργασίας με υδρατμούς και εκχύλισης με διαλυτικού υγρού με βάση το χλώριο τελειοποίησαν την μέθοδο αφαίρεσης καφεΐνης χωρίς επίδραση στη γεύση.


Στιγμιαίος καφές.
Το 1901 αναλήφθηκε από τον Αμερικανό-Ιάπωνα Satori Kato στο Σικάγο. Μέθοδος με της οποία στερεό εκχύλισμα καφέ που με την επαφή του με νερό άμεσα δημιουργούσε ρόφημα καφέ. Εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των Αμερικανικών στρατευμάτων και των Α & Β Παγκοσμίων Πολέμων. Στην Ευρώπη έφθασε το 1903, με χώρα εισαγωγής την Ελβετία.
Αρωματισμένος καφές
Ξεκίνησε από την Αμερική την δεκαετία του 1970, από μικρές εταιρείες καβουρδίσματος καφέ (γεύσεις όπως amaretto, Irish cream, Vanilla, caramel. κ.λ.π.).


Μετάφραση

Διαφήμιση

Καλάθι  

προϊόν (άδειο)

Νέα προϊόντα

Δεν υπάρχουν νέα προϊόντα αυτή τη στιγμή

Newsletter