Ads

Κατηγορίες

Κατασκευαστές

 

 

Η δοκιμασία του καφέ είναι απλά μια διαδικασία σύγκρισης και αντιπαραβολής. Όταν πίνει κανείς έναν καφέ , μπορεί να πει απλά αν του αρέσει ή όχι με βάση την προσωπική του προτίμηση.
Αν όμως δοκιμάσει δύο ή τρεις καφέδες, τότε μπορεί να τους συγκρίνει όχι μόνο με βάση τη προσωπική του προτίμηση αλλά και σε σχέση με το άρωμα, την οξύτητα, το σώμα και την γεύση τους. Μία συμβουλή από εμάς: Όταν δοκιμάζετε περισσότερους από έναν καφέδες να αρχίζετε πρώτα από τους πιο ελαφριούς και προοδευτικά να συνεχίζετε με καφέδες με πιο πλούσιο σώμα.

 



Άρωμα

Το άρωμα είναι το πρώτο “σημάδι” για τη γεύση που έχει κάθε καφές. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο ποσοστό της αίσθησης της γεύσης προέρχεται από την αίσθηση της όσφρησης- και αυτό εξηγεί γιατί ο καφές μπορεί να μυρίζει τόσο υπέροχα και να έχει τόσο ικανοποιητική γεύση.

Οξύτητα

Οξύτητα δεν σημαίνει ξινό ή πικρό. Οξύτητα σημαίνει ζωηρή, έντονη, καθαρή αίσθηση στον ουρανίσκο με διακυμάνσεις. Σκεφθείτε την αίσθηση που έχετε όταν πίνετε μεταλλικό νερό και στη συνέχεια ανθρακούχο νερό και θα το καταλάβετε.
Ένας καφές όπως ο Colombia Nariňo Supremo είναι έντονος στη γλώσσα γι’ αυτό και λέμε ότι έχει υψηλή οξύτητα.

Σώμα

Σώμα σημαίνει βάρος ή πυκνότητα του ροφήματος στη γλώσσα. Το σώμα κυμαίνεται από το ελαφρύ στο πλούσιο. Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, μερικές φορές χρησιμοποιούμε την περιγραφή “σαν σιρόπι” για να περιγράψουμε έναν καφέ με πλούσιο σώμα όπως ο Sumatra.

Γεύση

Αυτό είναι και η τελική εντύπωση όταν ανακατέψουμε το άρωμα, την οξύτητα και το σώμα. Τι σας θυμίζει η γεύση του καφέ;
Για παράδειγμα, όταν πίνουμε Kenya συχνά μας θυμίζει γκρέιπφρουτ. Υπάρχει μια “αίσθηση” εσπεριδοειδούς σε αυτόν. Δεν εννοούμε βέβαια ότι ο καφές έχει γεύση γκρέιπφρουτ- εξακολουθεί να έχει γεύση καφέ. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να περιγράψει κανείς τη γεύση του καφέ. Τόσοι πολλοί όσοι και για να περιγράψει κανείς το χιόνι.

 


Μετάφραση

Διαφήμιση

Καλάθι  

προϊόν (άδειο)

Νέα προϊόντα

Δεν υπάρχουν νέα προϊόντα αυτή τη στιγμή

Newsletter